Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Een vrouwenleven kent verschillende fases met specifieke problemen. Kennis en inzicht in wat er precies in jouw lichaam gebeurt geeft vertrouwen, onafhankelijk van de levensfase waarin jij je als vrouw bevindt.

Als Care for Women specialist ben ik zowel vanuit de reguliere als alternatieve geneeskunde opgeleid. Ik adviseer en begeleid jonge meiden en vrouwen van alle leeftijden bij uiteenlopende klachten, die veelal veroorzaakt worden door hormonale schommelingen.

Want aandacht en tijd voor vrouwen met hormonale klachten, voor hun problemen en hun behoeftes, dat is er vaak veel te weinig. Vragen beantwoorden en de juiste voorlichting en behandeling geven, is van groot belang om een vrouw weer in haar kracht te krijgen. En dat is nu precies waar het om gaat in mijn consulten.

Ik wil weer de vrouw worden die ik was

Veel gehoorde uitsparaken zijn: ‘ Doorhollen, geen tijd nemen voor ontspanning of herstel, te weinig energie om na het werk nog iets anders te kunnen doen, moe wakker worden, tijd te kort komen en ik herken mezelf niet meer’.

Wat kan ik je bieden? Niet alleen een luisterend oor en erkenning, maar ook een goed persoonlijk advies en een hart onder de riem, waarbij jijzelf de regie blijft voeren over je eigen hormoonhuishouding.

er is nooit 1 advies; een advies bij jou moet passen, je aanspreken en door jou toe te passen zijn.


Behandeling

Klachten ontwikkelen zich vaak gedurende jaren en zijn meestal niet zomaar verholpen. Met name vrouwen met PMS klachten en vrouwen in de overgang hebben vaak al een hele zoektocht achter de rug voordat zij een afspraak maken voor een consult.

Als hormonen de regie overnemen, kun je daar als vrouw dus behoorlijk last van hebben. Door een zorgvuldige intake, het eerste consult, krijg ik zicht op de aard en oorzaak van je klachten. Tijdens de consulten krijg jij als cliënt inzicht in wat er precies gebeurt in je lichaam en hoe je hiermee om zou kunnen gaan. We bespreken de mogelijke oplossingen en adviezen die bij jouw situatie en levensfase passen.

Leefstijlaanpassingen over wat (verandering van) voeding en beweging met je kan doen en adviezen   om de disbalans in je lichaam met behulp van vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen aan te pakken, zijn onderdelen in de consulten.

In de vervolgconsulten bespreken we het effect van de voortgang en op welke wijze dit eventueel vraagt om bijstelling.


Opleiding en werkervaring

Begin jaren 80 ben ik opgeleid als verpleegkundige en deze baan heb ik jarenlang gecombineerd met het vak ‘docent verpleegkunde’.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren als Care for Women specialist en ben ik ook betrokken als docent aan het opleidingscentrum van Care for Women. . In de opleiding staan onderwerpen als de overgang, PMS, anticonceptie, gezond zwanger worden, stress, vermoeidheid, schildklierklachten, preventiezorg, voeding en leefstijl, centraal. Onderwerpen die ook vaak tijdens de consulten aan de orde komen.

Door mijn specialisatie als zuurbase-coach en oplossingsgericht therapeut, integreer ik ook adviezen op deze vlakken in de behandeling omtrent hormonale problematiek.

Daarnaast geef ik door het hele land lezingen, informatiebijeenkomsten  en workshops over hormonale disbalans en oplossingen die we hiervoor kunnen bieden en begeleid ik organisaties in relatie tot de vrouwengezondheid binnen hun instelling. 


Indicaties

 • Overgang en de vervroegde overgang
 • Cyclus-gebonden klachten, zoals: Menstruatieklachten, PMS / PMDD, endometriose, PCOS,
 • Anticonceptie
 • Gezond zwanger worden en je goed voelen na zwangerschap
 • Begeleiding bij (het vermoeden van) schildklierklachten
 • Preventiezorg waaronder Healthchecks,  individueel en voor bedrijven
 • Seksualiteit
 • Voeding en leefstijl waaronder stressreductie
 • Haarproblemen, hormonaal en vanuit zuur-base disbalans
 • Inzicht in de vele klachten die er kunnen zijn bij disbalans in de zuur-base status en adviezen over verbetering en herstel zuur-base balans. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huidklachten, darmklachten en stemmingsklachten.
 • Vanuit ‘oplossingsgerichte therapie’ coachen in problematieken zoals depressieve klachten, angst, somberheid, stress, burn-out, hormonale klachten en relatieproblematiek.
 • Geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties.